Siyaset

15 Temmuz demokrasi günü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MGK’da teröre karşı kararlılık vurgusu yapıldı. 15 Temmuz’un ‘Demokrasi ve Özgürlükler Günü’ olarak anılması tavsiye edildi

29 Eylül 2016 Saat: 23:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.892 kez okunmuştur

15 Temmuz demokrasi günü
15 Temmuz demokrasi günü

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ikinci kez toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) Doğu ve Güneydoğu'da devam eden operasyonların seyri, 81 ilde süren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları ve Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Operasyonu masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan ve 6 saat süren MGK'nın ardından yayımlanan 9 maddelik bildiride özetle şu ifadelere yer verildi:


MGK'DAN OHAL'İ UZATMA TAVSİYESİ ÇIKTI
TERÖRLE KARARLI MÜCADELE: Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması amacıyla yürütülen faaliyetler; milli güvenliğimizi tehdit eden, terör örgütleriyle iş birliği yapan, ülkesine ihanet eden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY), bölücü terör örgütleri PKK ve PYD-YPG ile DEAŞ terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında yürütülen operasyonlar ve alınan tedbirler kapsamlı şekilde görüşülmüş; terörle ve teröristle mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürüleceği vurgulanmıştır.

15 TEMUZ HER YIL ANILSIN: FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi tarihinin, her yıl, 'Demokrasi ve Özgürlükler Günü' olarak anılması tavsiye edilmiştir. Demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin etkin şekilde uygulanmasının devamlılığını sağlamak amacıyla, olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır.

ÖSO DESTEKLENMELİ: Hudutlarımızda bir terör koridorunun oluşmaması için başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın öncelikli iki amacından ilkinin, sınır güvenliğimizin sağlanması ve bölgede yaşayanların can ve mal güvenliğinin temin edilmesi; ikincisinin ise, buradaki DEAŞ ile PYD-YPG terör unsurlarının bütünüyle temizlenmesi ve ülkelerinin bütünlüğü için Özgür Suriye Ordusu'nun desteklenmesi olduğu bir kez daha kaydedilmiştir.

TERÖRE AB'NİN DUYARSIZ TAVRI: Terörün ve terör örgütlerinin, ayırım yapılmaksızın, uluslararası toplumun işbirliği ile yok edilmesinin dünya barışı için elzem olduğu bir kez daha vurgulanmıştır. Avrupa Parlamentosu koridorlarına terör örgütü simgelerinin asılması ve bölücü terör örgütlerinin (PKK/PYD-YPG) sergi ve toplantıları gibi faaliyetlerde, dost ve müttefik Avrupa Birliği'nin bazı ülkelerinin sergilediği duyarsız tutum kaygıyla karşılanmış; terörün uluslararası siyasetin bir aracı haline getirildiği, hatta teşvik edildiği değerlendirilmiştir. İşbirliğinin önemine vurgu yapılmıştır.

UÇUŞA YASAK BÖLGE GEREKLİ: Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye'nin kuzeyinde 'terörden arındırılmış güvenli bölge' tesisi ile 'uçuşa yasak bölge' uygulamasının gerekliliği üzerinde durulmuştur.

BM VE G20 BİLGİLENDİRMESİ: Birleşmiş Milletler 71'inci Genel Kurulu ve G-20 zirvesi başta olmak üzere, uluslararası kuruluşlarla ve diğer devletlerle olan ilişkilerimizdeki son gelişmeler konusunda kurula bilgi sunulmuştur.

FIRAT KALKANI, DEAŞ İLE MÜCADELEDE ÖRNEK
Fırat Kalkanı Harekatı'nın, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkımız çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğü esas alınarak icra edildiği; sivillerin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterildiği ifade edilmiştir. Bu harekat, kısa sürede çok ciddi bir darbe vurulan DEAŞ'la mücadelenin. Başka terör örgütlerine alan açmadan ve sivillere zarar vermeden etkin şekilde yürütülebileceğinin bir örneği olarak değerlendirilmiştir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Korbil Haber Sistemi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑